این سیاره بطور اتفاقی و زمانی که دانشمندان یک سیگنال عجیب در نور را از یک ریزهمگرایی گرانشی رصد کردند، کشف شد. این رویداد زمانی که گرانش ستاره مانند یک عدسی عمل کرده و نور را از جسم دورتری در پشت خود خم میکند، اتفاق میافتد.در این مورد، سیستم دو ستارهای میزبان سیاره جدید، نور یک ستاره دورتر را در فاصله 200 سال نوری در صورتفلکی قوس مختل کرده بود.
این سیاره باعث کم شدن سیگنال نوری و تحریف آن شده بود که تحلیلهای رایانهای پس از آن توانستند اطلاعاتی در مورد جرم، جهت و فاصله آن از ستاره میزبان ارائه کنند.دادههای شبکهای از تلسکوپها در شیلی، نیوزلند و استرالیا برای تائید یافتهها استفاده شد.
ستاره دوم این منظومه نیز بسیار کم نور است. این دو ستاره در فاصلهای مشابه خورشید و سیاره زحل از یکدیگر قرار گرفتهاند.تحلیلهای رایانهای محققان نشان داد دمای سیاره تازه کشف شده منفی 210 درجه سانتیگراد است.
منظومههای دو ستارهای که از ستارههای کمنوری مانند منظومه مورد بحث تشکیل شدهاند، از شایعترین نمونهها در کهکشان راهشیری به شمار میروند. از این رو میتوان دریافت که ممکن است سیارات خاکی بیشتری با دمای گرمتر و حتی احتمال برخورداری از حیات در سایر نقاط راه شیری وجود داشته باشد.
این کشف در مجله ساینس منتشر شده است.