اخبار
چهارشنبه، 23 مهر 1399
ابداع رباتی که کولونوسکوپی انجام می‌دهد

ابداع رباتی که کولونوسکوپی انجام می‌دهد


پژوهشگران انگلیسی، نوعی بازوی رباتیک ابداع کرده‌اند که مبتنی بر هوش مصنوعی است و می‌تواند کولونوسکوپی را به صورت خودکار انجام دهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید به زودی یک ربات بتواند "کولونوسکوپی"(Colonoscopy) را انجام دهد تا این آزمایش ناخوشایند به شکل ساده‌تری صورت بگیرد.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه لیدز"(University of Leeds) انگلستان، یک بازوی رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند با استفاده از یک الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی، یک کاوشگر انعطاف‌پذیر را در روده حرکت دهد.

این کاوشگر، یک آندوسکوپ مغناطیسی است که به یک لنز دوربین مجهز شده و به ربات امکان می‌دهد که آن را کنترل کند.

این سیستم هم می‌تواند به صورت خودکار عمل کند و هم توسط یک اپراتور انسان کنترل شود تا محل قرار گرفتن آندوسکوپ و جهت آن را درون روده ردیابی کند.

استفاده از آندوسکوپ‌هایی که در حال حاضر طی کولونوسکوپی به کار می‌روند، دشوار است و به متخصصان آموزش دیده نیاز دارد. این سیستم جدید، از هوش مصنوعی استفاده می‌کند که با کمک تصاویری از داخل روده آموزش داده شده است. الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی، به دنبال حلقه سیاه‌ رنگی می‌گردد که در وسط تصویر وجود دارد. حلقه سیاه همان جهتی است که کاوشگر باید به سوی آن برود.

پژوهشگران این روش را با موفقیت روی روده مصنوعی و سپس روی روده دو خوک آزمایش کردند. آنها باور دارند که کنترل مغناطیسی، درد کمتری را نسبت به کولونوسکوپی با روش‌های متداول به همراه دارد و می‌توان آن را به سادگی روی بیماران آزمایش کرد.

این گروه پژوهشی تصمیم دارند که روش جدید خود را روی پنج داوطلب سالم آزمایش کنند و در صورت موفقیت، آن را برای آزمایش افراد مبتلا به بیماری التهابی روده به کار ببرند.

این پژوهش، در مجله "Nature Machine Intelligence" به چاپ رسید..

منبع:
 ایسنا