به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه پردو، افرادی که به هر دلیلی از داشتن دست محروم هستند، با چالشهای دشوار بسیاری در زندگی روبرو میشوند. این مشکلات، آنها را وادار میکند از فناوریهایی مانند دست مصنوعی استفاده کنند.
پژوهشگران "دانشگاه پردو"(Purdue University)، یک دستکش الکترونیکی ابداع کردهاند که روی دست مصنوعی را میپوشاند تا انعطافپذیری، گرما، ظاهر و احساس دست طبیعی را پیدا کند. این دستکش میتواند فشار، دما و رطوبت را احساس کند.
اگرچه یک دست مصنوعی معمولی هم میتواند به بازیابی حرکت کمک کند اما این دستکش الکترونیکی با تقلید ویژگیهای واقعی دست انسان در فعالیتهای روزانه، نقش این فناوری را در زندگی بهبود میبخشد. این دستکش میتواند با کمک کردن به کاربر برای حضور در جامعه، به بهبود سطح سلامت روحی او نیز کمک کند.
پژوهشگران در ساخت دستکش الکترونیکی، از حسگرهای انعطافپذیر و تراشههای سیلیکونی کوچک استفاده کردهاند و آنها را روی دستکشی از جنس نیتریل قرار دادهاند. این دستکش، به یک ساعت مچی مخصوص متصل میشود که امکان نمایش دادههای حسی و انتقال از راه دور را در زمان واقعی فراهم میکند.
"چی هوآن لی"(Chi Hwan Lee)، استادیار مهندسی دانشگاه پردو و سرپرست این پروژه گفت: ما مفهوم جدیدی از دستکش الکترونیکی انعطافپذیر را بر مبنای دستکشی از جنس نیتریل ارائه دادهایم تا با شکل واقعی دست متناسب باشد. دستکش الکترونیکی، با حسگرهایی قابل انعطاف ساخته شده تا بتواند اطلاعات گوناگونی مانند فشار، دما، رطوبت و سیگنالهای الکتروفیزیولوژیک را جمعآوری کند و به طور همزمان، انعطاف، ظاهر و حتی گرمای دست واقعی را داشته باشد.
لی و گروهش امیدوارند که ظاهر و قابلیتهای دستکش الکترونیکی بتواند به سلامت دست مصنوعی کاربران کمک کند و امکان حضور راحتتر آنها را در جامعه فراهم سازد. این دستکش، برای رنگهای متفاوت پوست در دسترس است و ویژگیهای طبیعی دست مانند اثر انگشت و ناخن را نیز دارد.
لی افزود: کاربرانی که با استفاده از دست مصنوعی، احساس ناخوشایندی پیدا میکنند، میتوانند این دستکش را در موقعیتهای گوناگون از جمله بافتهای اجتماعی به کار ببرند.
فرآیند ساخت دستکش الکترونیکی، مقرون به صرفه است و قابلیت تولید انبوه را دارد. این ویژگی دستکش، آن را در مقایسه با فناوریهای مشابه، به گزینه خوبی برای کاربران تبدیل میکند. فناوریهایی که مشابه این دستکش هستند، هزینه بالایی به همراه دارند و نمیتوانند ویژگیهای مشابه دست واقعی را ارائه دهند.
پژوهشگران در حال حاضر در جستجوی یافتن شرکایی برای همکاری در آزمایشهای بالینی و یا متخصصانی در حوزه اعضای مصنوعی هستند.
لی ادامه داد: ما سعی داریم ابزار پوشیدنی گوناگونی در حوزه زیست پزشکی ابداع کنیم و هدف نهایی ما این است تا این ابزار را از آزمایشگاه بیرون ببریم و با آنها به مردم کمک کنیم.
این فناوری، در مجله "NPG Asia Materials" به چاپ رسید.
منبع: ایسنا