اخبار
یکشنبه، 13 دی 1394
 دانش‌آموزان نباید از پرسیدن سؤالات خود بترسند

دانش‌آموزان نباید از پرسیدن سؤالات خود بترسند

مدیر منطقه‌ای آیسسکو در تهران در بیان شاخص‌های یک مدرسه خوب گفت: بهترین مدارس آن‌هایی هستند که شرایطی را برای دانش‌آموزان ایجاد کنند که آنها خود به کشف مسائل نائل شوند؛ این وضعیت زمانی به وجود می‌آید که دانش‌آموزان نیز از پرسیدن سؤالات خود نهراسند.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی تسنیم؛ در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی که در سالن سعدی مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد، مدیر منطقه‌ای آیسسکو (سازمان علمی، آموزشی، فرهنگی اسلامی) در تهران با بیان برخی از تحولات نظام جهانی و تأثیر آن بر نظام تعلیم و تربیت اظهار داشت: تحولاتی نظیر جهانی شدن یا جهانی سازی، تحولات اقتصادی، ایجاد نظام جامع دانش‌مدار(knowledge society) بر آموزش و پرورش اثر می‌گذارد؛ لذا ما باید در موضوعات مرتبط با امر آموزش براساس یک پاردایم فکری حرکت کنیم.
وی به منابع قدرت کشورهای مختلف در طول تاریخ اشاره و خاطرنشان کرد: تا سال 1880 وجود منابع طبیعی موجب قدرت کشورها می‌شد. پس از آن به مدت یک قرن برخورداری از صنایع عامل این قدرت بود و از آن پس یعنی از اواخر دهه 1980، داشتن دست برتر در تکنولوژی ارتباطی مهمترین عنصر قدرت‌بخشی به یک نظام سیاسی به شمار می‌آمد.
صدری افزود: همزمان با آخرین تحولات، نهضتی در دنیا به وجود آمد که در آن به مغز انسان و انسانی که قدرت تفکر و ایده داشته باشد به عنوان عامل اصلی قدرت‌یابی یک ملت می‌نگریست.
وی با اشاره به سند راهبردی نظام تعلیم و تربیت که خود از تدوین‌کنندگان آن به شمار می‌رود، گفت: هدف اصلی ما پیش از تنظیم این سند آن بود که چطور بتوانیم از فکر افراد استفاده کنیم؛ لذا این سند بر مبنای توسعه فکر در دانش‌آموزان نگاشته شده‌است.
مدیر منطقه‌ای آیسسکو در تهران درباره شاخص‌های مدارس نمونه در جهان اظهار داشت: بهترین مدارس در دنیا آن‌هایی هستند که بتوانند شرایطی را برای دانش‌آموزان ایجاد کنند که آن‌ها خود به کشف و فهم مسائل نائل شوند؛ این وضعیت در مدارس زمانی به وجود می‌آید که دانش‌آموزان از پرسیدن سؤالات خود نهراسند؛ لذا بهترین مدارس در دنیا آنهایی هستند که بتوانند مسأله بیشتری را در ذهن محصلین خود ایجاد کنند.
وی درباره ابزارهای توسعه نظام تعلیم و تربیت هم یادآور شد: ما نباید برای توسعه این نظام به حوزه تحقیقات بنیادی وارد شویم بلکه باید تمام توان خود را صرف تولید دانش بومی در کلاس کنیم.
صدری یکی از مقدمات این کار را ایجاد صندوق ایده در ادارات کل عنوان و افزود: تحقیقاتی که ایده در آن خلق نشود هیچ ارزشی ندارد.
مدیر منطقه‌ای آیسسکو در تهران با انتقاد از روشی کنونی که در آن میزان محفوظات ملاک رتبه‌بندی دانش‌آموزان است گفت: باید وجود محفوظات در کنار یادگیری مهارت‌ها به ایجاد ایده و نوآوری کمک کند و در نهایت شرایط لازم برای مرحله آمادگی برای کار(work readiness)به وجود بیاید.
وی با تأکید بر لزوم وجود آموزش ضمن خدمت برای مربیان، آن را موجب پویایی آموزش و پرورش در کشور دانست و در پایان به همه افرادی که در امر آموزش دخیل هستند، توصیه کرد سند راهبردی نظام تعلیم و تربیت را که دارای راهکارها و ابزارهای مناسب برای توسعه فکر است مطالعه کنند

منبع: تسنیم