اخبار
پنجشنبه، 01 مرداد 1394
ساخت نخستین «میزنای» دنیا توسط محقق ایرانی

ساخت نخستین «میزنای» دنیا توسط محقق ایرانی

استاد گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای نخستین بار در دنیا اقدام به ساخت میزنای در مدل حیوانی کرد.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر حسین حجتی، متخصص جراح عمومی و فوق تخصص جراحی عروق با بیان این که مقاله این نوآوری در نشریه بین‌المللی اورولوژی و نفرولوژی منتشر شده و مورد تائید محققان قرار گرفته است، اظهار کرد: میزنای لوله باریکی است که ادرار را از کلیه‌ها به مثانه می‌برد و تاکنون در صورت بروز مشکل برای جایگزینی اش محدودیت‌هایی وجود داشته است که در مدل جدید ارائه شده، می‌توان بدون باز کردن روده و محدودیت در اندازه طولی، اقدام به جایگزین کردن آن کرد.

حجتی افزود: در این روش میزنای در دیواره روده و نه داخل مجرای روده جایگزین می‌شود و بر این اساس نیازی به بازکردن روده و مواجه شدن با عوارض ناشی از جذب ادرار و در نهایت دوختن روده نیست.

وی گفت: روش جدید تاکنون بر روی هشت سگ مورد آزمایش قرار گرفته که بر اساس آن میزنای جدید با ایجاد تونل در دیواره روده قرار گرفت و قسمت بریده شده میزنای در تونل قرار داده شد و با عبور لوله‌ای در تونل، انتهای تونل به مثانه متصل شد.

حجتی تصریح کرد: سگ‌ها پس از این جراحی با غذای معمولی تغذیه شدند و هیچ محدودیت حرکتی نداشتند، پس از دو ماه با بیهوش کردنشان مورد بررسی قرار گرفتند که در نتیجه بررسی آناتومیکی و هیستولوژیکی مشخص شد که سطح داخلی تونل با سلول‌های میزنای واقعی (یورواپیتلیوم) بدون کانون‌های التهابی و تنگی قابل مشاهده است، جالب اینکه در چهار مورد از سگ‌ها کتتر قرار داده شده در تونل دیواره روده دفع شده بود، اما با این وجود در عملکرد تونل مشکلی ایجاد نشده بود.

وی با اشاره به اینکه نبودن مراکز التهابی در میزنایِ تشکیل شده دال بر نبود رفلاکس نیست، بیان کرد: روده به ازای هر پنج دقیقه دارای حرکات دودی است و با توجه به اینکه تونل در دیواره روده ایجاد شده، این حرکات دودی به میزنای ساخته شده منتقل می‌شود و به تخلیه ادرار از میزنای به طرف مثانه کمک می‌کند.

وی گفت: این پژوهش برای نشریه بین‌المللی ارسال و چاپ شد که در مدل حیوانی موفق بوده است و برای اینکه بتوان از آن برای انسان نیز استفاده کرد، باید تحقیقات دیگری انجام شود و همچنین توسط گروه دیگری مورد تحقیق قرار گیرد تا نتیجه‌ها بررسی شوند، اما با توجه به اینکه این روش در هیچ کدام از سگ‌ها عارضه قابل توجهی ایجاد نکرده، می‌توان پیش بینی کرد که با درصد موفقیت بالایی در انسان استفاده شود.

حجتی تصریح کرد: بیمارانی که دچار سانحه می‌شوند، در مواردی به علت زیاد بودن طول آسیب دیدگی میزنای، نیاز به برداشتن کلیه و یا جدا کردن از بستر اصلی و انتقال به لگن و انجام اعمال جراحی بزرگ است که در مواردی ممکن است منجر به از دست دادن کلیه شود، از طرف دیگر گرفتار شدن میزنای در تومور و چسبندگی‌های خلف صفاقی نیاز به جایگزینی میزنای دارد که با بکارگیری این روش می‌توان از اعمال جراحی فوق الذکر و عوارض آن جلوگیری کرد.

وی گفت: با توجه به اینکه این روش برای نخستین بار در دنیا انجام و در نشریه بین المللی چاپ شده است، مورد توجه محققان در سراسر دنیا قرار گرفته که با پیشنهادهای دریافتی می‌توان به تکمیل مطالعات پرداخت.


منبع:ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران