مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
شنبه، 09 شهریور 1392
حرف‌های باقی مانده - کنکوری‌های تجربی

حرف‌های باقی مانده - کنکوری‌های تجربی

سلام
خسته نباشید.
در قسمت‌های گذشته در مورد اهمیت فصول و بخش‌های مختلف دروس اختصاصی گفتیم و حالا بعد از پشت سرگذاشتن یک آزمون جامع (کنکوری) و قبل از دومین آزمون (آزمون 12) می‌خواهیم چند نکته را برای یادگیری و مطالعه بهتر با هم بررسی کنیم.
1- حداکثر زمانی که مغز به خوبی قدرت یادگیری و حافظه توانایی ثبت اطلاعات را دارد را آستانه یادگیری می‌گویند. بنابراین وقتی مغز خسته است به خاطر سپردن مطالب مشکل بوده و توانایی یادگیری مطالب جدید را ندارد همچنین حافظه قادر نیست اطلاعات را در خود ثبت کند. (آستانه یادگیری کاهش می‌یابد.)
2- یکی از عوامل مهم و اساسی در یادگیری تکرار مطالب است بنابراین راه حل اصلی برای بردن اطلاعات به حافظه بلند مدت تکرار اطلاعات در فواصل منظم و دسته‌بندی و به خاطر سپاری هدفدار است.
3- درهنگام خواندن باید تمرکز داشته باشید. نشانه‌های عدم تمرکز عبارتند از:
فراموشی – خیال بافی – بی‌علاقگی.
4- یکی از علل کم کاری حافظه، تنفس بد است که باعث کمبود اکسیژن خون به مغز می‌شود. بنابراین تنفس صحیح و عمیق به منظور اکسیژن رسانی به مغز برای داشتن یک حافظه آماده و خوب ضروری است.
5- یکی از عوامل مهم شکست و عدم موفقیت اضطراب است. هرگز به شکست فکر نکنید و هرگونه اضطراب را با ایجاد افکار مثبت از بین ببرید.
6- محیط نیز بر روی یادگیری شما تاثیر دارد. اتاق مطالعه باید ساکت، آرام و خالی از اشیایی که موجب حواس پرتی می‌شوند، باشد. نور کافی و مناسب داشته باشد.
7- بهترین وضعیت مطالعه، نشستن پشت میز و بدترین حالت، دراز کش است.
همچنین نباید روی کتاب زیاد خم شوید چون زودتر خسته شده و کارآیی‌تان کم می‌شود.
کتاب را در فاصله 30 تا 40 سانتی‌متری از چشم‌تان قرار دهید.
و در پایان یادتان باشد دروس عمومی نیز از اهمیت زیادی برخوردارند و از کنار آن‌ها نباید به سادگی گذشت.
در درس عربی بیشتر روی لغات تمرکز کنید. در دین و زندگی آیات و احادیث مهم هستند. همچنین از وقتی که برای مطالعه ادبیات و زبان فارسی صرف می‌کنید پشیمان نخواهید شد.
و آنچه که اهمیت دارد استفاده صحیح از وقت و هدر ندادن آن است. پس فرصت‌های باقی مانده را غنیمت بشمارید.


دپارتمان علوم تجربی - چهارم دبیرستان


جستجو