مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
جمعه، 08 شهریور 1392
اهمیت و ضرورت دفتر برنامه‌ریزی

اهمیت و ضرورت دفتر برنامه‌ریزی

برنامه‌ریزی صحیح یعنی از وقت و امکانات موجود حداکثر استفاده را بردن ،عدم برنامه‌ریزی صحیح باعث اتلاف وقت شده و بازدهی مطالعه را بسیار کاهش می‌دهد برای اینکه یک برنامه عملی و قابل اجرا باشد. دانش‌آموز باید براساس توانایی‌ها، نیازها، امکانات شخصی و محیطی برای خود برنامه‌ای مناسب و واقع بینانه‌ای را در طول سال طرح‌ریزی نماید.
در یک برنامه درسی خوب شما باید بتوانید توانایی‌ها و پیشرفت‌های را که در طی مطالعه کسب کرده‌اید ببینید و همچنین به نقاط قوت وضعف خود پی ببرید. تا طبق آن عمل کنید یعنی ضعف‌های خود را از بین برده و نقاط قوت خود رابیشتر تقویت کنید. تشخیص میزان ساعات مطالعه افراد به خود فرد بستگی دارد و خود او باید تشخیص دهد که چقدر باید بخواند، استراحت کند و یا به کارهای دیگرش بپردازد در واقع با توجه به شناختی که هر شخص از خود دارد می‌تواند بهترین برنامه را با استفاده از دفتر برنامه‌ریزی برای خود تدوین کند.
اولین گام در چگونگی استفاده ار دفتر برنامه‌ریزی درسی احساس نیاز و ضرورت آن است. یعنی اگر دانش‌آموزی به این نتیجه رسیده باشد که برای پیشرفت درسی و رسیدن به اهداف آموزشی خود حتما باید برنامه‌ریزی داشته باشد آن وقت است که با دفتر برنامه‌ریزی به طور جدٌی برخورد خواهد کرد در این صورت است که اولین گام محکم را برای برنامه‌ریزی برداشته است دومین گام این است که هر دانش‌آموز باید بداند زمانی که حجم کار زیاد و وقت اندک، جهت استفاده بهینه از زمان نیاز به یک سازمان‌دهی درسی دارد تا از حداقل زمان حداکثر بهره را ببرد. زیرا پرمشغله‌ترین آدم‌ها اگر برنامه‌ای درست و واقع بینانه‌ای در اختیار داشته باشند نه تنها وقت کم نمی‌آورند بلکه وقت اضافی هم خواهند داشت.
یک برنامه 24 ساعته
1-کلاس و مدرسه
2-درس و مطالعه
3-استراحت و تفریح
4-خواب وآسایش
5-برنامه‌های متفرقه و کارهای پیش بینی نشده
را می‌توان با استفاده از دفتر برنامه‌ریزی سازمان دهی نموده و در زمان تعیین شده انجام داد
رعایت نکات زیر همراه با استفاده درست از دفتر برنامه‌ریزی  دانش‌آموزان را قادر می‌سازد که بدون داشتن نگرانی ویا پشیمانی به کارهای که دوست دارند بپردازد
- طرح‌ریزی برنامه‌ی  منطقی و واقع بینانه در طول هفته
- پیش بینی زمان مطالعه مورد نیاز دروس مختلف
- تقسیم زمان مطالعه همراه با استراحت مناسب جهت افزایش کارایی
- رعایت اصل تعادل در مطالعه دروس با توجه به اهمیت آن‌ها
- ثبت زمان مطالعه و عملکرد روزانه
- مقاوت در برابر خستگی و زود تسلیم نشدن در مقابل بی‌علاقگی  به بعضی از دروس
- توجه به نکات مثبت و منفی کار در طول هفته
- ارزیابی روزانه و هفتگی از میزان فعالیت‌های انجام شده
- شناسایی موانع اجرای برنامه و بر طرف نمودن آن‌ها
- اتخاذ تصمیمات راهبردی مناسب جهت پیشرفت درسی برای هفته‌های که پیش رو دارید
توجه: سعی نماید برنامه‌ای متعادلی تنظیم نمایید که قابل اجرا باشد زیرا اجرای برنامه مهم‌تر از خود برنامه می‌باشد.

عباس رضایی - مشاور مبتکران بابل


جستجو