مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
چهارشنبه، 06 شهریور 1392
مدیریت اجرایی در فصل امتحانات

مدیریت اجرایی در فصل امتحانات

 

به طورسنتی زمان امتحانات مدارس که نزدیک می‌شود همه به تکاپو می‌افتند ! دانش‌آموزان به دنبال کامل کردن جزوه‌ها، مروردرس‌های مانده، درصورت نیاز رفتن به کلاس‌های کمکی و...  والدین درصدد فراهم آوردن فضایی مناسب‌تر برای درس خواندن بچه ها. اما درس خواندن خود آداب و رسوم دارد. آداب و رسومی که باعث با لا رفتن کیفیت آن می‌شود و ضمناً ضامن سلامتی نیز هست و گرچه همه‌ی ما کم و بیش با آن آشناییم اما یادآوری آن خالی از لطف نیست.
دما: بهترین دما برای مطالعه دمای 20 درجه می‌باشد.
ساعت: پیش از آن که درمکان مطالعه قرارگرفتید فوراً مطالعه را شروع کنید به هیچ عنوان وقت را به بهانه انجام کارهای دیگر تلف نکنید.
لباس : هنگام مطالعه لباس راحت بپوشید. لباسی که نه زیاد زبر باشد و نه زیاد نرم، نه بسیارگشاد و نه بسیارتنگ.
وضعیت بدن: بهترین حالت برای مطالعه، حالت نشسته است و بعد از آن حالت ایستاده و  بدترین حالت، حالت خوابیده و یا درازکش است. مطالعه درحالت‌هایی نظیردرازکش روی شکم، به پشت خوابیدن، درحال تکیه زدن به دیوارو امثال این‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود چرا که مطالعه کننده درچنین موقعیت‌هایی به سختی می‌تواند تمرکز حواس خود را حفظ کند.
کمر: هنگام مطالعه باید قوس طبیعی ستون فقرات حفظ شود. مطالعه درحالت خمیده به جلو، به ویژه برای یک مدت طولانی با خطرایجاد تغییرشکل درستون فقرات و کمردرد همراه است.
نکته:
رعایت آداب و رسوم خواندن و نوشتن، کیفیت مطالعه را بالا می‌برد و همیشه از چراغ مطالعه استفاده نشود زیرا نور موضعی چشم‌ها را خسته می‌کند.
صندلی: از آنجا که فرآیند یادگیری یک فرآیند شرطی است هرکسی می‌تواند خودش را به محیط یا زمانی خاصی عادت بدهد و به اصطلاح خودش را شرطی کنند عادت‌های تمرکز هرشخص هم با اشخاص دیگرمتفاوت است صندلی می‌تواند یکی از همین عادت‌های تمرکزی باشد، به نحوی که هر وقت روی صندلی مخصوصتان نشستید. تمرکزتان برای مطالعه و یادگیری افزایش پیدا کند اما یادتان باشد که صندلی‌تان نباید خیلی هم راحت باشد چرا که صندلی‌های بسیارراحت باعث لمیدن، چرت زدن و احساس خواب آلودگی می‌شوند.
کتاب، خودکار، کاغذ، وسایل مورد نیاز: عادت کنید تمام آنچه را که برای مطالعه نیازدارید از ابتدا فراهم کنید و هرکارمتفرقه‌ای را که دارید قبل از مطالعه انجام دهید و پس از این که نشستید فوراً شروع کنید به مطالعه.
تنفس: درجایی که مطالعه می‌کنید حتماً باید هوا به خوبی جریان داشته باشد و تنفس درآن محیط راحت‌ترصورت گیرد.
چشم: نورمتوسط، برای مطالعه مناسب‌تراست نوراطراف وقت‌هایی که زاویه‌ی دید چشم‌ها هستند باید یکنواخت باشد. و بهترین فاصله‌ی کتاب تا چشم نیزحداقل 30 سانتی متراست.
سر: ممکن است حواس‌پرتی شما ناشی از گرسنگی و تشنگی شدید، بی خوابی، خستگی یا علل دیگرباشد درچنین موقعیتی هرگز مطالعه نکنید.
گوش: محرک‌های محیطی از قبیل صدای رادیو، تلویزیون، تلفن و...باعث حواس پرتی می‌شوند، آن‌ها را از موفقیت مطالعه‌ی خود حذف کنید.
برگه‌های کاغذ: چند برگ کاغذ روی میزمطالعه‌ی خود داشته باشید و افکارمنحرف کننده و مزاحم را یاداشت کنید و بعد از مطالعه نسبت به حل آن‌ها درحد امکان اقدام نمائید.

رضا عشوری -  مسئول مشاوره مبتکران استان گیلان


جستجو