اخبار
پنجشنبه، 01 اسفند 1398
 "آلفابت" برنامه بادبادک‌های تولید انرژی را کنار می‌گذارد

"آلفابت" برنامه بادبادک‌های تولید انرژی را کنار می‌گذارد


شرکت "آلفابت" که شرکت مادر گوگل و حامی شرکت "ماکانی"(Makani) برای تولید توربین‌های بادی هوابرد است، دست حمایت خود را از پشت این شرکت برداشته است.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، فعالیت چندین ساله شرکت "آلفابت"(Alphabet) روی توسعه بادبادک‌های تولید انرژی متوقف شد. این شرکت که شرکت مادر گوگل است، به حمایت و همکاری خود در زمینه فناوری تولید انرژی از انرژی باد که توسط شرکت "ماکانی"(Makani) انجام می‌شود، پایان داد.
"آلفابت" در توضیح این کار خود می‌گوید مسیر رسیدن به تجارت پایدار با این فناوری، بسیار طولانی‌تر و پرمخاطره‌تر از آن چیزی است که انتظار می‌رفت.
شرکت "آلفابت" تمرکز "ماکانی" را روی این حوزه دوست داشت، اما احساس کرد که می‌تواند تلاش خود را در حوزه‌هایی به کار گیرد که به اعتقاد سران این شرکت می‌تواند تأثیر بیشتری داشته باشد.
این اتفاق لزوماً به معنای تعطیل شدن شرکت "ماکانی" نیست، بلکه شرکت "شل"(Shell) سرمایه‌گذار جدید این شرکت در حال بررسی گزینه‌ها برای ادامه کار بر روی فناوری بادبادک‌های تولید انرژی است، اگرچه "ماکانی" در مورد چگونگی این موضوع توضیحی نداده است.
این شرکت تحت حمایت "آلفابت" به پیشرفت‌هایی در این پروژه رشیده بود و یک پروژه نمایشی ۲۰ کیلو واتی را راه اندازی کرد و آن را به یک بادبادک با قابلیت تولید ۶۰۰ کیلو وات انرژی بهبود بخشید.
تحلیلگران می‌گویند این کار "آلفابت" بیش از هر چیز، نشان دهنده استراتژی محافظه کارانه این شرکت است. هنگامی که گوگل در سال ۲۰۱۳ شرکت "ماکانی" را خریداری کرد، شرکتی بود که مایل بود در راه توسعه اشکال مختلفی از فناوری، خواه یک بادبادک تولید انرژی باشد یا یک بالن اینترنت و عینک هوشمند، ریسک کند. اکنون اما به نظر می‌رسد قید هزینه‌های تقریباً اضافی را زده است و می‌خواهد به سراغ پروژه‌هایی برود که در همان مرحله اولیه سودآور باشند.
اکنون در سال ۲۰۲۰ داستان بسیار متفاوت شده است. گوگل اکنون فقط بخشی از "آلفابت" است و "سرگی برین" و "لری پیج" بنیانگذاران آرمان‌گرای گوگل دیگر بخشی از رهبران آن نیستند. "آلفابت" در حال حاضر یک شرکت واقع‌بین و عملگرا شده است که علاقه دارد از کلیه مشاغل خود سود بدست آورد و این ممکن است به معنای قطع پروژه‌های ضعیف و دیربازده باشد، حتی اگر در نهایت نوید بخش باشند.


منبع:
 ایسنا