اخبار
پنجشنبه، 21 اسفند 1393
کشف قدیمی‌ترین اسفنج جهان

کشف قدیمی‌ترین اسفنج جهان

تیمی از محققان چینی، فرانسوی و آمریکایی، اسفنج باستانی را در جنوب چین کشف کرده‌اند که قدمت آن به 600 میلیون سال پیش می‌رسد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، اسفنج‌ها مدت‌هاست که سوژه تحقیقاتی دانشمندان هستند، اما اختلاف‌نظرهایی در مورد زمان پیدایش آنها بر روی زمین وجود دارد. زمین‌شناسان، زمان این ظهور را از 700 میلیون سال تا دوران کامبرین (بین 541 تا 485 میلیون سال پیش) برآورد کرده‌اند.

اما یافته‌های جدید، زمان پیدایش اسفنج‌ها را تقریبا در 600 میلیون سال پیش و زمان شروع دوران کامبرین پیش‌بینی کرده‌اند.

محققان زمان این پیدایش را برای درک تکامل حیوانات اولیه یعنی جدایی اسفنج‌ها از بسیاری از حیوانات دیگر حیاتی می‌دانند، زیرا این رخداد در تاریخ آغازین حیات بر روی زمین، بسیار تعیین‌کننده بوده است.

اسفنج جدید تقریبا دست‌نخورده باقی مانده و ارتفاع و عرض آن بیش از یک میلی‌متر گزارش شده است.

دانشمندان برای مشاهده اسفنج جدید، از میکروسکوپ الکترونی و فناوری اشعه ایکس استفاده کردند و نام Eocyathispongia qiania را بر روی این اسفنج گذاشته‌اند؛ این موجود، از صدها هزار سلول تشکیل شده و در سه اتاقک لوله‌مانند شکل گرفته است که به قاعده مشترکی متصل‌اند.

این اسفنج دارای ساختارهای سلولی است که شبیه ساختارهای اسفنج‌های مدرن است. محققان در این اسفنج، سلول‌های سطحی را یافته‌اند که نشان‌دهنده وجود منافذی است و چنین منافذی در اسفنج‌های مدرن نیز وجود دارند و ورود جریان آب به داخل این موجود زنده را کنترل می‌کنند.

جزئیات این تحقیق در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم ارائه شد.


خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران