اخبار
پنجشنبه، 23 بهمن 1399
آغاز برنامه "دارپا" برای ساخت پهپاد موشک انداز

آغاز برنامه "دارپا" برای ساخت پهپاد موشک انداز


آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی ایالات متحده(دارپا-DARPA) برنامه پهپادی موشک انداز خودکار خود را آغاز کرده است که در آن هواپیماهای بدون سرنشین در حالی قادر به شلیک موشک‌های هوا به هوا هستند که خطر آسیب رساندن به غیرنظامیان را به حداقل می‌رسانند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی ایالات متحده(دارپا-DARPA) به عنوان بخشی از برنامه خود موسوم به "لانگ شات"(LongShot) در حال توسعه یک هواپیمای بدون سرنشین(UAV) موشک انداز است که شبیه به پهپادی است که توانایی شلیک موشک‌های هوا به هوا را دارد.
طراحی این وسیله نقلیه آینده‌نگرانه، در مرحله اول از سوی "دارپا" به شرکت‌های"نورثروپ گرومن"Northrup Grumman )، "لاکهید مارتین"(Lockheed Martin) و "جنرال اتمیکس"(General Atomics) اعطا شده است.
برنامه این است که این پهپاد از یک هواپیمای بزرگتر سرنشین‌دار جدا شود و خود را به مناطق خاص برساند و با استفاده از سلاح‌های خود اقدامات جنگی متعددی را انجام دهد.
گفتنی است که احتمال آسیب به غیرنظامیان در این سیستم به حداقل رسیده است.
دارپا اعلام کرد که در حال توسعه پهپاد جدید خود است که دامنه تعامل، اثربخشی ماموریت و سایر ویژگی‌ها را بهبود می‌بخشد.
سرهنگ "پل کالهون" مدیر این برنامه از دارپا گفت: برنامه "لانگ شات" با معرفی یک وسیله نقلیه بدون سرنشین قادر به پرتاب موشک‌های هوا به هوا قادر به استفاده از سلاح‌های هوا و هوا به صورت بدون سرنشین است که الگوی عملیات‌های جنگی هوایی را تغییر می‌دهد.
یکی از مهم‌ترین محورهای این برنامه به حداقل رساندن آسیب دیدن هواپیماهای جنگنده و سرنشینان آنها و حفظ ایمنی خلبانان آنها است.
در ادامه برنامه "لانگ شات"، یک سیستم پرتاب هوایی آزمایشی در مقیاس کامل ایجاد خواهد شد و به پرواز درخواهد آمد که قابلیت‌های پرواز کنترل شده خود را قبل، در حین و بعد از پرتاب موشک به نمایش می‌گذارد.
آنچه که در مورد پهپاد برنامه "لانگ شات" دارپا متفاوت است این است که نه تنها راهکاری برای درگیری از فاصله دورتر ارائه می‌دهد، بلکه موشک‌ها را بسیار نزدیکتر به اهداف شلیک می‌کند.
با توجه به برد و قابلیت موشک‌ها که سال به سال افزایش می‌یابد، افزایش قدرت مانور و برد آنها و همچنین سیستم‌های پروازی بدون سرنشین برای مقابله با چنین پیشرفت‌هایی ضروری به نظر می‌رسد.

منبع:
 ایسنا