اخبار
دوشنبه، 12 آبان 1399
 درمان تومورهای پیشرفته با تولید سریع‌تر سلول‌های تی

درمان تومورهای پیشرفته با تولید سریع‌تر سلول‌های تی


پژوهشگران آمریکایی، روش جدیدی را برای تولید سلول‌های تی ارائه داده‌اند که می‌تواند کار خود را سریع‌تر و کارآمدتر از روش‌های دیگر انجام دهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، سلول‌های تی منتقل شده به بدن بیماران می‌توانند به نجات و ادامه بقای بیماران کمک کنند و حتی به درمان بیمارانی بپردازند که به تومورهای پیشرفته مبتلا هستند. اگرچه این روش موثر است اما تولید سلول‌های تی که برای کمک به این بیماران لازم هستند، ماه‌ها زمان می‌برد. طولانی شدن زمان تولید، درمان را برای بیشتر بیمارانی که به درمان فوری نیاز دارند، ناکارآمد می‌سازد.
پژوهشگران "دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی"(MUSC) در بررسی جدیدی سعی دارند تا در آینده نزدیک، روش جدیدی را برای تولید سریع‌تر سلول‌های تی ارائه دهند.
سیستم ایمنی بدن انسان، دو نوع اصلی از سلول تی را شامل می‌شود که "CD4" و "CD8" نام دارند. پژوهشگران در این پروژه با استفاده از سلول‌های موسوم به "Th17" که زیرمجموعه سلول‌های تی CD4 هستند، زمان مورد نیاز برای ساخت سلول‌های تی را از چند ماه به کمتر از یک هفته کاهش دادند.
"هانا نوشلمان"(Hannah Knochelmann)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما به مقدار کمی از سلول‌های Th17 نیاز داشتیم تا انواع متفاوتی از تومورها را به صورت موثر از بین ببریم. این روش می‌تواند نقطه عطف جدیدی برای کمک به سلول‌درمانی بیمارانی باشد که به متاستاز بیماری دچار شده‌اند.
"کریستال پاولوس"(Chrystal Paulos)، از پژوهشگران این پروژه گفت: آنچه در یافته‌های ما مورد توجه قرار می‌گیرد، این است که ما می‌توانیم بر این پلتفرم تکیه کنیم تا سلول‌های تی را به بیماران سراسر جهان انتقال دهیم.
وی افزود: هدف پژوهشگران از ارائه این داده‌ها این است که پزشکان را ترغیب کنند که روش جدیدی برای ایمنی‌درمانی در نظر بگیرند. این روش درمانی، قابلیت تطبیق‌پذیری زیادی دارد. اگر بتوانیم یک عامل شناسایی برای تومور ارائه دهیم تا تومور قابل هدف‌گیری باشد، این درمان موثر خواهد بود. از این روش درمانی می‌توان هم برای درمان بیمارانی استفاده کرد که تومور مایع دارند و هم بیمارانی که تومور آنها جامد است.
این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.

منبع:
 ایسنا