اخبار
چهارشنبه، 14 اسفند 1398
 زمین باستانی احتمالا سراسر آب بوده است

زمین باستانی احتمالا سراسر آب بوده است


تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زمین ابتدایی، خانه برخی از اولین شکل‌های حیات در یک سیاره کاملا پوشیده از آب بوده است، بدون اینکه قاره‌ای وجود داشته باشد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، یک مطالعه جدید که در مجله Nature Geoscience منتشر شده است، از مزایای استفاده از شیمی هیدروترمال استفاده می‌کند تا نشان دهد سطح زمین احتمالاً 3.2 میلیارد سال پیش توسط یک اقیانوس جهانی پوشیده شده بوده است.
یافته‌های این گروه می‌تواند دانشمندان را در درک بهتر چگونگی و مکان ظهور موجودات تک سلولی روی زمین کمک کند.
"بازول وینگ" استادیار گروه علوم زمین شناسی دانشگاه کلرادو بولدر می‌گوید: تاریخ حیات روی زمین پر از ابهام است. اگر یک جهان پوشیده از اقیانوس داشته باشید، موجودات وابسته به خشکی در دسترس نخواهند بود.
این مطالعه همچنین بر خلاف بحث و گفتگوهایی است که در مورد زمین باستان گفته می‌شود ممکن است این سیاره در بدو تشکیل، بسیار داغ‌تر از امروز بوده است.
"بنیامین جانسون" سرپرست این تحقیق گفت: به نظر نمی‌رسید که این فرضیه درست باشد، بنابراین ما فکر کردیم که تلاش برای بررسی سناریوهای مختلف ایده خوبی است.
از نظر او و وینگ، چیزی غیر عادی در محوطه زمین شناسی موسوم به منطقه پانوراما واقع در شمال غربی استرالیا وجود داشت.
"جانسون" می‌گوید: از شکل تپه‌هایی که توسط بسترهای خشک رودخانه دو پاره شده‌اند مشخص است که اینجا یک مکان دیوانه‌وار است که محل بجا مانده از اقیانوسی است که 3.2 میلیارد سال پیش در اینجا وجود داشته است.
محققان این محل را فرصتی برای یافتن سرنخ‌هایی درباره شیمی آب اقیانوس چند میلیارد سال قبل دانستند.
"جانسون" افزود: هیچ نمونه‌ای از آب‌های باستانی اقیانوس در این اطراف وجود ندارد، اما ما صخره‌هایی داریم که با آن آب تعامل داشته‌اند.
وی توضیح داد که این روند مانند تجزیه و تحلیل زمین‌های قهوه به منظور جمع آوری اطلاعات در مورد آبی است که به آن داده شده است.
محققان برای انجام این کار داده‌های بیش از 100 نمونه سنگ را از سراسر این منطقه تجزیه و تحلیل کردند. آنها به ویژه به دنبال دو ایزوتوپ اکسیژن بودند که در سنگ‌ها به دام افتاده باشند که آنها را یافتند؛ یک اتم کمی سنگین‌تر به نام "اکسیژن-18" و یک اتم سبک‌تر به نام "اکسیژن-16".
این تیم نظریه سازی کرد که محتمل‌ترین توضیح برای کشف بیش از حد "اکسیژن-18" در بقایای اقیانوس باستانی این است که هیچ قاره خاکی وجود نداشته تا ایزوتوپ‌ها را بمکد. البته این بدان معنا نیست که هیچ زمین خشکی در اطراف وجود نداشته است.
"وینگ" گفت: ما نمی‌گوییم که در زمین ابتدایی خشکی وجود نداشته است، فقط می‌دانیم که خشکی به شکل قاره‌های امروزی وجود نداشته است و بسیاری از سطح زمین پوشیده از آب بوده است.
اما سؤال بزرگی که به وجود می‌آید این است صفحات تکتونیک چه موقع تکه‌های سنگی را بالا آورده‌اند تا سرانجام تبدیل به قاره‌هایی شوند که ما اکنون می‌شناسیم؟
"وینگ" و "جانسون" جواب این سوال را نمی‌دانند، اما قصد دارند با مطالعه و بررسی بیشتر به آن پی ببرند.
"جانسون" گفت: تلاش برای پر کردن این شکاف بسیار مهم است.


منبع:
 ایسنا