اخبار
ﺳﻪشنبه، 06 اسفند 1398
 مهندسان ناسا "اینسایت" را دوباره راه می‌اندازند

مهندسان ناسا "اینسایت" را دوباره راه می‌اندازند


طبق اعلام آزمایشگاه پیشران جت ناسا(JPL)، مهندسان ناسا برنامه جدیدی برای تعمیر فرودگر "اینسایت" که یک سال است در سطح مریخ گیر کرده است، دارند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از شینهوا، آزمایشگاه پیشران جت ناسا(JPL) می‌گوید مهندسان ناسا برنامه جدیدی برای رها کردن کاوشگر گرمایی فرودگر "اینسایت"(InSight) که یک سال در خاک مریخ گیر کرده است، دارند.
تیم مأموریت در نظر دارد به بازوی رباتیک "اینسایت" فرمان دهد تا بر روی مته که برای چکش زدن به خودش برای ۵ متر پایین رفتن طراحی شده است، فشار بیاورد.
مهندسان امیدوارند که فشار آوردن به این مته، بتواند "اینسایت" را از این مخمصه نجات دهد، همانطور که در ماه‌های اخیر دو بار پس از اینکه "اینسایت" تقریباً دفن شده بود، این کار را انجام داد.
این مته به عنوان بخشی از کاوشگر گرمایی، ۴۰ سانتی متر طول دارد که مجهز به مکانیزم چکش داخلی است و وقتی فرودگر در خاک فرو می‌رود به آن در بیرون آمدن کمک می‌کند.
حسگرهای دما برای اندازه گیری گرمایی که از درون اعماق مریخ به سطح می‌آید، تعبیه شده‌اند تا جزئیات علمی مهمی در مورد شکل‌گیری مریخ و بقیه سیاره‌های سنگی از جمله زمین را نشان دهند.
مته فرودگر "اینسایت" از روز ۲۸ فوریه ۲۰۱۹ تاکنون در خاک مریخ گیر کرده است. تیم ماموریت از آن زمان مشخص کرده است که خاک ناحیه‌ای که "اینسایت" در آن گیر کرده با قسمت‌های دیگر مریخ و آنچه تصور می‌شد، متفاوت است.
به گفته محققان ناسا، "اینسایت" در منطقه‌ای با سطحی ضخیم و شبیه به خاک سیمانی فرود آمده است.
مته برای حرکت به سمت پایین، نیاز به شکافتن خاک دارد. در حالی که سفت بودن خاکی که "اینسایت" اکنون روی آن قرار دارد، اجازه این کار را نمی‌دهد و فشار آوردن مته تنها باعث می‌شود که کاوشگر در جای خود بپرد.
در اواخر ماه فوریه و اوایل ماه مارس، بازوی رباتیک "اینسایت" طی عملیاتی تا تیم بتواند آنچه را که اتفاق می‌افتد، آزمایش کند.
در عین حال، این تیم همچنین در نظر دارد تا از بیلچه استفاده کند تا خاک بیشتری به داخل سوراخی که در اطراف مته ایجاد شده است، منتقل شود. این می‌تواند فشار و اصطکاک بیشتری ایجاد کند و به کاوشگر اجازه دهد تا در نهایت موفق به حفر شود.
اینسایت با موفقیت در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ برای یک ماموریت دو ساله به منظور کاوش عمق سیاره سرخ روی سطح این سیاره نشست.


منبع:
 ایسنا