اخبار
شنبه، 12 بهمن 1398
 توسعه باندی که در صورت بروز عفونت تغییر رنگ می‌دهد

توسعه باندی که در صورت بروز عفونت تغییر رنگ می‌دهد


پژوهشگران "آکادمی علوم چین" موفق به توسعه بانداژ هوشمندی شده‌اند که درصورت بروز عفونت تغییر رنگ می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران چینی بانداژ هوشمندی ایجاد کرده‌اند که در صورت شناسایی باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک تغییر رنگ می‌دهد.
یکی از مهمترین مشکلات مراقبت‌های بهداشتی جهان در حال حاضر افزایش باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک است که در صورت عدم کنترل، یک بار دیگر عامل ظهور عفونت‌های کشنده در سراسر دنیا خواهد شد.
اکنون محققان آکادمی علوم چین یک باند هوشمند ایجاد کرده‌اند که در صورت شناسایی باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک تغییر رنگ می‌دهد تا پزشکان به راحتی دریابند که در آن زمان می‌بایست چه دارویی را برای از بین بردن این باکتری‌ها تجویز کنند.
این مفهوم به این معناست که باند وقتی که روی زخم قرار می‌گیرد، ابتدا رنگ آن سبز است و اگر حضور باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها حساس هستند را شناسایی کند، طی یک دوره حدود چهار ساعته زرد می‌شود و اگر باکتری‌های مقاوم در برابر دارو را تشخیص دهد، به رنگ قرمز در خواهد آمد.
این مکانیسم تغییر رنگ توسط مواد شیمیایی موجود در بانداژ امکان‌پذیر است. باکتری‌های بیماری‌زا اغلب محیط های اسیدی بیشتری را برای خود ایجاد می‌کنند؛ بنابراین باند حاوی یک نشانگر pH ساده است که اگر آن اشکالات در اطراف باشد، تغییر رنگ می‌دهد. در همین حال ماده شیمیایی "نیتروسفین" (nitrocefin) هنگامی‌که حضور آنزیمی به نام "بتا-لاکتاماز" (beta-lactamase) را که توسط باکتری‌های مقاوم در برابر دارو تولید می‌شود، شناسایی کند، به رنگ قرمز در می‌آید و این موضوع پزشکان را قادر می‌کند تا داروهای قویتری را برای از بین بردن این باکتری‌ها و جلوگیری از عفونت تجویز کنند.
یافته‌های این مطالعه در مجله " ACS Central Science " منتشر شد.


منبع:
 ایسنا