اخبار
ﺳﻪشنبه، 13 تیر 1396
قطعی شدن حضور ۲۲ ناشر، تشکل نشر وآژانس ادبی در نمایشگاه فرانکفورت

قطعی شدن حضور ۲۲ ناشر، تشکل نشر وآژانس ادبی در نمایشگاه فرانکفورت


با اتمام مهلت شرکت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت و به گفته مدیر غرفه ملی ایران در این نمایشگاه، ۱۵ ناشر، ۳ آژانس ادبی و ۴ تشکل نشر حضور خود را به شکل مستقیم در این دوره قطعی کرده‌اند.

 

امیرمسعود شهرام‌نیا مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و مدیر غرفه ملی ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت ۲۰۱۷، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اتمام مهلت حدوداً ۳ هفته‌ای برای اعلام حضور ناشران در این نمایشگاه در روز شنبه هفته جاری (۱۰ تیر ۹۶)، گفت: ما امسال دو نوع فراخون داشتیم؛ بخشی برای ناشرانی که علاقمند هستند مستقیم در این نمایشگاه حضور داشته باشند و در پایون غرفه ملی ایران غرفه‌هایی به خودشان اختصاص دهند و بخشی هم برای ناشرانی که به هر دلیلی امکان برای حضور مستقیم ندارند اما علاقمند هستند آثارشان عرضه شود.وی افزود: در مورد گروهی از ناشران که علاقمند به حضور مستقیم در این نمایشگاه نیستند، قرار بر این شد که با توجه به تقسیم بندی موضوعی که مشابه سال قبل انجام گرفت، از طریق تشکل‌های نشر نسبت به عرضه آثار آن‌ها اقدام شود؛ در خصوص کتاب‌های مربوط به حوزه‌های عمومی، قرار شد اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران فضای غرفه را مدیریت کند و به نمایندگی از ناشرانی که حضور ندارند، به عرضه آثار در این حوزه‌ها اقدام کند.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران اضافه کرد: در حال حاضر و تا این لحظه، علاوه‌بر «اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران»، حضور «انجمن ناشران دانشگاهی» برای عرضه کتاب‌های حوزه نشر دانشگاهی، «مجمع ناشران انقلاب اسلامی» برای عرضه کتاب‌ها با موضوع انقلاب اسلامی و تاریخی، «انجمن ناشران دفاع مقدس» برای عرضه کتاب‌ها با موضوع دفاع مقدس، «آژانس ادبی تماس» در تعامل با این انجمن، «انجمن زنان ناشر»، «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان» برای عرضه کتاب‌های این حوزه، در نمایشگاه کتاب فرانکفورت قطعی شده است.
شهرام‌نیا گفت: همچنین تعداد ۵ ناشر حوزه کودک و نوجوان و یک آژانس ادبی در این حوزه، برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند؛ تجربه همکاری با انجمن نویسندگان که سال گذشته شکل گرفت، تجربه خوبی بود و امیدوارم این ارتباط استمرار پیدا کند. بر این اساس، ناشرانی که مستقیم ثبت نام کرده‌اند، ۵ ناشر و یک آژانس ادبی در حوزه کودک و نوجوان و ۱۰ ناشر، دو آژانس ادبی و چهار تشکل نشر در حوزه بزرگسالان هستند. ناشرانی هم  هستند که به رغم ثبت نام، تصمیم‌شان مبنی بر اینکه کتاب بفرستند یا حضور داشته باشند، قطعی نیست اما تا پایان هفته جاری این موضوع هم مشخص خواهد شد.
وی در مورد تعداد کتاب‌های دریافتی برای ارسال به نمایشگاه کتاب فرانکفورت و اینکه آیا کار بررسی آنها آغاز شده است یا خیر؟، افزود: ما هنوز در مرحله ای هستیم که پیشنهادها را دریافت می‌کنیم و تشکل‌ها کار خودشان را شروع کرده‌اند؛ البته بعضی فراخون داده‌اند و بعضی هنوز فراخوانشان را اعلام  نکرده‌اند. هنوز یک مقدار فرصت برای جمع آوری کتاب داریم؛ مهم این است که مشخص شود متولیان چه کسانی هستند و قاعدتا در یک یا یک ماه و نیم آینده به جمع آوری کتاب‌ها می‌پردازیم. بعد از آن می‌توانیم در مورد عناوین و تعداد کتاب‌ها و وضعیت عرضه آنها در نمایشگاه کتاب فرانکفورت اطلاعات دقیق تری بدهیم.
مدیر غرفه ملی ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۱۷ درباره برنامه‌ریزی‌ها برای حضور بهتر و موثرتر در این دوره از نمایشگاه، با بیان اینکه طی چند سال گذشته مسیر درستی را در این زمینه آغاز کرده‌ایم، در عین حال گفت: در مورد مباحث محتوایی و کیفیت حضور و خصوصاً تعاملات گسترده‌ترِ منجر به نتیجه، نیازمند برنامه‌ریزی بیشتری هستیم که از همین حالا این کار را شروع کرده‌ایم؛ امسال آژانس‌های ادبی کشورمان حضور پررنگ‌تر و جدی‌تری در نمایشگاه دارند. همچنین در حالی که همیشه تنظیم قرارهای خارجی ما به هفته‌های منتهی به نمایشگاه موکول می‌شد، اما در حال حاضر تعداد از قرارها قطعی و تنظیم شده است.
شهرام‌نیا گفت: البته ما هنوز تا نقطه‌ای که برایند اقتصادی حضور ما در چنین نمایشگاه‌هایی فایده‌مند باشد، فاصله داریم اما پاره‌ای مسائل خارج از سطح تصمیم گیری ماست؛ مواردی مانند بحث کپی رایت، ترجمه، کم بودن ترجمه آثار و... از این قبیل است. خوشبختانه استقبال ناشران از فراخوان حضور در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت بیشتر از سال گذشته بوده اما اینکه به لحاظ کیفی چقدر بتوانیم حضور پررنگ‌تری داشته باشیم، طبیعتاً به اقداماتی که در ماه‌های آینده انجام می‌گیرد و تلاش‌هایی که ناشران انجام می‌دهند، بستگی دارد.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران تاکید کرد: حضور موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در این رویداد، در حد تدارک دیدن و فراهم کردن بستر حضور برای ناشران است؛ ما حتی در فضای غرفه هم به اندازه یک متر نیز، فضا به خودمان اختصاص نمی‌دهیم و این فضای نمایشگاهی بین ناشران و تشکل‌های نشر و البته بخش‌های پشتیبانی و اجرایی تقسیم می‌شود. البته امسال بروشورهایی برای معرفی ناشران ایرانی، صنعت نشر ایران، کتاب‌های ایرانی در حوزه بزرگسالان و کودک، و معرفی نویسندگان کشورمان، در حال آماده شدن به زبان‌های مختلف و عرضه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت است. این دست از فعالیت‌ها به بخش اطلاع رسانی و معرفی نشر ایران در نمایشگاه کتا فرانکفورت کمک خواهد کرد.
وی در مورد فضای غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۱۷ هم گفت: سال‌هاست که ایران دو غرفه دارد؛ یک غرفه حدوداً ۲۰۰ متری در سالن پنجِ صفر که غرفه بزرگسال ماست؛ دقیقا همان سالنی که سال گذشته هم بودیم؛ ما حدود دو سال است که بنا به خواست خودمان از سالن کشورهای عربی فاصله گرفته‌ایم؛ علت هم آن بود که گاهی به خاطر کمتر آشنا بودن مخاطبان غربی به دلیل شباهت الفبای فارسی و عربی، این تفکیک کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت و بدین ترتیب حضورمان کمتر موفق بود. غرفه ما امسال هم در کنار غرفه ترکیه و در در ادامه شرق اروپا قرار دارد. غرفه کودک ایران هم در سالن ۳ است که همان فضای سال گذشته است و در حدود ۴۰ مترمربع در اختیارمان قرار گرفته است.
یادآوری می‌شود، شصت و هفتتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت از ۱۹ تا ۲۳ مهر ۱۳۹۶ (۱۱ تا ۱۵ اکتبر ۲۰۱۷) در این شهر آلمان برگزار می‌شود.

منبع:
مهر