اخبار
یکشنبه، 18 مرداد 1394
ایجاد بانک معرفی مراکز علمی – پژوهشی در SID

ایجاد بانک معرفی مراکز علمی – پژوهشی در SID

معاون اجرایی و پشتیبانی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با بیان این که 35 درصد از مخاطبان این پایگاه از خارج کشور هستند، گفت: ارزیابی پژوهشگاه‌ها به لحاظ علم سنجی در دستور کار است که بر این اساس با پژوهشگاه رویان تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه به امضاء رسیده است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زهره محمدی‌فر در نشستی خبری، ارتباط با مراکز در سازمان‌ها و مراکز علمی کشور را از برنامه‌های این مرکز عنوان کرد و افزود: به منظور نمایه سازی نشریات علمی - پژوهشی سازمان‌ها و مراکز علمی، تفاهم‌نامه‌هایی را با آنها به امضاء رساندیم.

وی یکی از معضلات این حوزه را رویکرد مدیران ذکر کرد و ادامه داد: در مراجعه به سازمان‌ها برخی از مدیران اعلام می‌کنند که به دلیل دارا بودن سایت اقدام به معرفی فعالیت‌های خود خواهند کرد و این در حالی است که میزان ارجاع این پایگاه‌ بالغ بر 80 میلیون هیت است. ضمن آن که روزانه سه تا چهار میلیون مورد بازدید از پایگاه SID داریم.

معاون اجرایی و پشتیبانی مرکز اطلاعات علمی ایجاد بانک معرفی مراکز علمی – پژوهشی را از دیگر برنامه‌های پایگاه SID عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا اقدام به معرفی فعالیت‌های مراکز و سازمان‌های علمی می‌شود و علاوه بر آن لینک این سازمان‌ها به بانک‌های اطلاعات علمی داده می‌شود.

محمدی‌فر با تاکید بر این که 35 درصد از مخاطبان این پایگاه از خارج کشور هستند، خاطرنشان کرد: این امر نشان دهنده جایگاه این پایگاه است.

وی جست‌وجوی مقالات بر اساس تعداد استناد را از مزیت‌های این پایگاه نام برد و گفت: مزیت دیگر این پایگاه بخش نویسندگان آن است. به گونه‌ای که در این پایگاه نویسندگان مقالات می‌توانند همکاران خود را معرفی کنند که این امکان در برخی از پایگاه‌ها وجود ندارد.

معاون اجرایی و پشتیبانی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی دسترسی آزاد مخاطبان به آخرین یافته‌های علمی را از دیگر مزیت‌های این پایگاه عنوان کرد و گفت: در سال گذشته از سوی تامسون رویترز که وابسته به پایگاه ISI است، درخواست استفاده از پایگاه SID شد که با بررسی‌های انجام شده با این درخواست موافقت کردیم. بر اساس این توافق، تامسون رویترز پایگاه ما را ایندکس خواهد کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: با این اقدام نشریات علمی – پژوهشی به ویژه در حوزه‌های معارف اسلامی در جهان معرفی خواهند شد.

محمدی‌فر ارزیابی پژوهشگاه‌ها به لحاظ علم سنجی را از دیگر برنامه‌های این پایگاه عنوان کرد و گفت: در این راستا قراردادی با پژوهشگاه رویان منعقد شد که بر اساس آن، عملکرد این پژوهشگاه در سه سطح کلان، میانی و خرد در مقایسه با سایر مراکز علمی مشابه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا جایگاه آن مشخص شود.

وی اهمیت این ارزیابی را در زمینه تصمیم‌گیری‌های کلان دانست.

محمدی‌فر، قدردانی از محققان و پژوهشگران را از دیگر برنامه‌های این مرکز عنوان کرد و گفت: تا کنون اقداماتی در زمینه قدردانی از محققان شده است ولی هیچ گاه کارنامه و یا کتابچه‌ای از فعالیت‌های علمی این محققان به لحاظ کمی و کیفی تهیه نشده است. تدوین این کتابچه از برنامه‌های این مرکز خواهد بود.


منبع:ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران