شماره: 2643
1392/06/09
روش‌های مناسب در مواجهه با ناکامی تحصیلی
روش‌های مناسب در مواجهه با ناکامی تحصیلی


1- به نوجوان بیاموزیم از عادت‌های ذهنی و فیزیکی روزمره و همیشگی  خود فاصله بگیرد که این گونه رفته رفته دنیای جدید و پر نشاطی را تجربه می‌کند و در زندگی و کارهای شخصی خلاق‌تر می‌شود.
2- به او اجازه دهیم با هیجان‌های خود رشد کند، احساسات خود را بشناسد و آن‌ها را بپزیرد.
3- به عقیده متخصصان نوشتن ساده هیجانات و احساسات بر روی کاغذ، موجب تسکین فشارهای روانی ( مثلا مشکلات تحصیلی، خانوادگی و ... )
4- با گوش دادن و توجه به گفته‌های نوجوان ( گوش دادن دقیق به گفته‌های مهم و جزئی او ) و فراهم آوردن امکاناتی که او از طریق ابراز وجود و نشان دادن مهارت‌هایش احساس توانایی غلبه بر محیط کند، عزت نفس پیدا کرده، فعال‌تر می‌شود، خود را ارزشمند می‌یابد و احساس مثبت بودن می‌کند.
5- با درک شرایط روحی او، خود به خود بسیاری از مشکلات حل می‌شود.
6- انتظارات بیش از حد توانایی نوجوان، او را رنج می‌دهد، هنر شما والدین عزیز، شناسایی توانایی‌ها و تقویت آن‌هاست (هماهنگی سطح توانایی‌های عمومی و استعدادهای ویژه و خاص او )
7- به او یاد آوری کنید که با دادن برنامه‌های مثبت و واژه‌ها و جملات مثبت به ذهن، ذهن بر اساس آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کند و شاهد نتایج مثبت آن درزندگی‌اش خواهد بود.
8-  با عملکردمان به او بیاموزیم مطالعه برای یادگیری است نه سرگرمی. مثل درمیان گذاشتن اطلاعاتی که از مطالعه خود به دست آورده‌اید.
9-  پیش دوستانش با او محترمانه رفتار کنید و هرگز او را نزد دوستانش تحقیر نکنید، او رادعوت کنید تا با شما غذا بخورد و سر سفره از نصیحت و سفارش یا سرزنش و ملامت بپرهیزید.
10- خود را به عنوان محرم اسرار او و طرف قابل اعتماد یک گفت و گوی سالم و بی‌تنش معرفی کنید و اطلاعات و آموزش دهید.
11- دادن اطلاعات درست، اولین قدم موفقیت تحصیلی است.
12- با تکیه بر مهارت‌ها و توانایی‌های مثبت او و تجربه‌های موفقیت آمیزش، احساس خود باوری و اعتماد به نفس را در او تقویت می‌کنید.


 زهره شراهی - مشاور تحصیلی پایه اول متوسطه

حق انتشار محفوظ است ©