شماره: 32244
1398/06/27
توسعه "بینی الکترونیک" با هدف کمک به کاهش تجویز آنتی‌بیوتیک
 توسعه "بینی الکترونیک" با هدف کمک به کاهش تجویز آنتی‌بیوتیک




پژوهشگران "دانشگاه وارویک"(University of Warwick) انگلیس در مطالعه اخیرشان دستگاهی ابداع کرده‌اند که باکتری‌های بدن افراد را تنها با آنالیز نفس‌هایشان شناسایی می‌کند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندپندنت،آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله داروهای تجویزی برای از بین بردن عفونت‌های باکتریایی هستند که مصرف نادرست آن‌ها موجب مقاوم شدن باکتری‌ها در برابر این داروها می‌شود. اکنون دانشمندان انگلیسی دستگاهی ابداع کرده‌اند که حضور باکتری‌ها را  با دقت بالا از  روی نفس افراد تشخیص می‌دهد و این موضوع سبب می‌شود تا پزشکان تنها در مواقع ضروری برای بیماران آنتی بیوتیک تجویز کنند.
پژوهشگران این مطالعه گفته‌اند که تشخیص باکتری‌ها با این دستگاه میزان تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها را در آینده کاهش خواهد داد.
پژوهشگران انگلیسی ماشینی را ایجاد کرده‌اند که حضور باکتری‌ها را با بو کشیدن نفس افراد تشخیص می‌دهد این به این معنی است که می‌تواند به پزشکان بگوید که بیماران چه زمانی به درمان با آنتی بیوتیک نیاز دارند.
آنها گفتند که این فناوری همچنین به این معناست که به بیماران می‌توان گفت که آنها  سرماخوردگی یا آنفلوانزا دارند یا اینکه به بیماری‌های عفونی مبتلا هستند.
این دستگاه نمونه تنفس را بعد از اینکه بیمار داخل لوله تنفس نفس کشید مانند دستگاه الکل‌سنجی تنفسی ماموران پلیس‌ تجزیه و تحلیل می‌کند.
در این مرحله این دستگاه برخی از مواد شیمیایی نفس را شناسایی کرده و حضور یا عدم حضور باکتری را نشان می‌دهد.
پروفسور "جیمز کووینگتون"(James Covington) از دانشگاه واریک که این دستگاه را با همکاری دیگر پژوهشگران توسعه داده نام آن را "بینی الکترونیک"(Electronic nose) نامید. وی اظهار داشت امید است در آینده با استفاده از این دستگاه تجویز غیر ضروری آنتی بیوتیک کاهش یابد.
وی در انتها گفت: ایده ما این بود دستگاهی توسعه دهیم که با بوییدن بتواند حضور باکتری‌ها را تشخیص دهد. ما حتی اگر بتوانیم توسط این دستگاه میزان تجویز آنتی بیوتیک را تا حدود 20 درصد کاهش دهیم گام بزرگی است. این دستگاه با دقت 80 درصد قادر به شناسایی حضور باکتری ها است. توسط این دستگاه تشخیص پزشکان دقیق‌تر می‌شود و دقیق‌تر می‌توانند تشخیص دهند که بیماران به یک آنفلوانزا یا سرماخورگی ساده مبتلا شده‌اند یا بیماری‌های عفونی دارند.


منبع:
ایسنا


حق انتشار محفوظ است ©