اخبار
ﺳﻪشنبه، 16 تیر 1394

تاکید معاون قوه قضاییه بر شناسایی و درمان کودکان آسیب‌پذیر

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: تلاش معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ایجاد طرح‌هایی برای محدوده‌های سنی مختلف است.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)،‌ محمدباقر الفت در نشستی با عنوان دستورالعمل الگوی جامع حمایت از دانش‌آموزان آسیب‌پذیر و آسیب‌دیده در مدارس با محوریت آموزش و پرورش با همکاری سایر نهادهای زیربط اظهار کرد: اگر بخواهیم فرامین مقام معظم رهبری را مرور کنیم ایشان تاکید بر حوزه پیشگیری و به خصوص در مورد پیشگیری رشدمدار داشتند.

وی ادامه داد: مفهوم پیشگیری رشدمدار مربوط به محدوده سنی 7 تا 14 سال است. در واقع هدف ما اقدامات زودهنگام و پیشگیری‌های مربوط به محدوده سنی 7 تا 14 سال است که مورد آسیب قرار نگیرند و اگر آسیب دیدند چگونه با آن‌ها رفتار شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار کرد: طرح پیشگیری رشدمدار مربوط به آن دسته از افراد جامعه است که در مدارس تحصیل می‌کنند و احیانا در محیط قبلی (خانواده) آسیب دیده‌اند یا ممکن است در محیط مدرسه و یا در حاشیه محیط مدرسه دچار آسیب شوند.

وی خاطرنشان کرد: رفتارهایی که از کودکان 7 تا 14 ساله سر می زند تحت عنوان رفتار مخاطره آمیز است که در واقع موضوع نگاه ما همین است؛ بعید است ما کودکانی در سنین 7 تا 14 سال داشته باشیم که معتاد باشند شاید بتوان عنوان مصرف کننده را برای آن‌ها اطلاق کرد، اما عنوان معتاد را نمی‌شود به آن‌ها نسبت داد.

وی با بیان اینکه مادر رفتارهای مخاطره آمیز در سنین بالا خشونت است،‌ افزود: آن دسته از بچه‌هایی که در محیط هایی که خشونت وجود دارد - حال این خشونت می خواهد از سمت پدر خانواده یا مادر خانواده باشد - زندگی می‌کنند مشخص است که در آینده چه عنصری در جامعه خواهد شد؛ لذا هدف ما مربوط به مقطع سنی 7 سال دوم است که در دوران دبستان در مدرسه تحصیل می‌کند و می خواهیم در این مقطع سنی اقدامات رشدمدار را برای آن‌ها انجام دهیم.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت:‌ ما احترام زیادی برای کادر مدارس و آموزش و پرورش قائل هستیم اما کار تشخیص مانند درمان تخصصی است و کادر مدرسه باید این کار تشخیص را بر عهده متخصصان و آسیب شناسان بگذارد؛ زیرا اگر تشخیص را به مدیران و معلمان واگذار کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین باید وضعیت کودکان در چک لیست ها مشخص شود تا بتوان شاخصه ها را پیدا کرد و در اختیار متخصصان و آسیب شناسان قرار داد تا آن‌ها بگویند که کودک در معرض چه آسیب هایی قرار دارد.

وی افزود:‌ قانونگذاران به دنبال این هستند که اعتیاد را از عناوین مجرمانه خارج کنند اما برای آن تدابیری در نظر گرفته‌اند که سختگیرانه است، البته ما سعی می کنیم طرح‌های‌مان را به صورت محدود تعیین کنیم تا محدوده‌های سنی مشخص شود و اگر این طرح به مرحله اجرا درآِید در یکی دو استان دیگر نیز اجرا می‌شود.


خبرگزاری ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران