اخبار
چهارشنبه، 06 مرداد 1395
 17درصد دانش آموزان پایه دهم وارد رشته هنرستان می شوند

17درصد دانش آموزان پایه دهم وارد رشته هنرستان می شوند


تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق برآوردهای به عمل آمده از یک میلیون دانش آموز پایه نهم که می خواهند وارد پایه دهم متوسطه دوم شوند، افزون بر 17درصد وارد شاخه فنی حرفه ای و رشته هنرستان می شوند.

 

محسن حسینی مقدم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا در زمینه اهمیت طرح هدایت تحصیلی در مدارس کشور گفت: مشاوران در مدارس، متولی اصلی ارائه نظرات کارشناسی به دانش آموزان پایه دهم و خانواده های آنان برای تعیین رشته ورود به پایه دهم هستند.
وی با اشاره به سیاست های تعیین شده از سوی معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش برای هر رشته تحصیلی و شاخه درسی، گفت: سهمی هم برای رشته هنرستان و شاخه فنی حرفه ای در طرح هدایت تحصیلی پیش بینی شده و به تمامی استانها و مناطق با در نظر گرفتن سیاست های ابلاغی مندرج در فرم هدایت تحصیلی نسبت به آگاه سازی دانش آموزان و اولیای آنان توسط مشاوران بطور جد تاکید شده است.
حسینی مقدم با اشاره به حضور 17 درصد از دانش آموزان پایه دهم در رشته های هنرستان اظهار کرد: در این خصوص حوزه صنعت، کشاورزی و هنر آماده پذیرایی از دانش آموزان داوطلب در شاخه های فنی حرفه ای است.
وی افزود: دانش آموزانی که در تمامی این بخش ها ادامه تحصیل می دهند افزون بر آموزش 70 درصدی کار عملی، در پایان و پس از فارغ التحصیل شدن ضمن دریافت دیپلم، کارنامه فنی و حرفه ای نیز به آنان اعطا خواهد شد که برای ارائه در بازار کار بسیار با اهمیت است.
مدیر کل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش گفت: در این راستا از سوی مسئولان امر روند کار با توجه به نیاز جامعه و بویژه بازار کار در رشته های هنرستان تدریس می شود و دانش آموزان پس از سه سال با توانایی یادگیری و کار در حداقل 6 حرفه وارد چرخه بازار می شوند و در ادامه روند تحصیل نیز از طریق کنکور با توجه به رشته خود در دانشگاه ها و مقطع فوق دیپلم و سپس کارشناسی و بالاتر می توانند به تحصیل ادامه دهند.
وی با بیان اینکه هرساله شاهد کاهش حضور تعداد داوطلبان در کنکور دانشگاه ها هستیم ، افزود: حضور تعداد 700 هزار دانش آموز در رشته های کار و دانش و فنی حرفه ای کنکور سراسری سالجاری نشان از اقبال دانش آموزان و همینطور خانواده های آنان از رشته هنرستان دارد و یادگیری یک یا چند حرفه از سوی دانش آموزان در آینده کمک به جامعه و بازار کار خواهد بود.
حسینی حضور در رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای را تضمین کننده آینده کاری دانش آموزان عنوان کرد و افزود: مهارت آموزی برای دختران و پسران به طور مساوی در طرح هدایت تحصیلی در نظر گرفته شده و در مقابل رشته هایی خدماتی و هنری که برای دختران بیشتر جذابیت داشته و متناسب با آنان است می توان به نقشه کشی، معماری، طراحی، نقاشی، هنرهای دستی، گرافیک، اشاره کرد که تا حدودی نیز با استقبال این افراد مواجه شد.
حسینی با اشاره به اینکه افزون بر 38 درصد دانش آموزان را در رشته های فنی و حرفه ای سال تحصیلی 95 - 94 دختران تشکیل می دهند، افزود: هرچقدر بتوان زمینه جذب دانش آموزان را در رشته های صنعتی بوجود آورد، ضمن کسب مهارت آموزی از سوی این افراد، جامعه به سوی خودکفایی و اشتغالزایی سوق داده خواهد شد و این کار تنها با فرهنگ سازی و تغییر نگرش خانواده و همچنین اعتماد به نظر مشاوران طرح هدایت تحصیلی عملی خواهد شد.



منبع: ایرنا