اخبار
ﺳﻪشنبه، 20 بهمن 1394
ساخت الکترود باتری‌ها از گرده گیاه

ساخت الکترود باتری‌ها از گرده گیاه

محققان دانشگاه پوردو در تحقیقات جدید خود نشان دادند که می‌توان از گرده گیاهان برای ساخت الکترود باتری‌ها بهره برد.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این ذرات که معمولا آزاردهنده و حساسیت‌زا هستند، ممکن است بتوانند در ساختن آندها که الکترود منفی درون باتری‌های لیتیوم یونی هستند، استفاده شوند. الکترود مثبت درون باتری‌ها، کاتد نام دارند و این دو توسط یک الکترولیت از هم جدا می‌شوند.
در حال حاضر آندها در باتری‌های لیتیوم یونی معمولی از گرافیت ساخته می‌شوند. آن‌ها یون‌های گرافیت را در زمان شارژ شدن دستگاه از الکترولیت ذخیره می‌کنند.
محققان توانایی کربن استخراج شده از گرده زنبورها و گرده گیاه لوئی را برای فعالیت به عنوان یک آند کارآمد بررسی کردند. تفاوت این دو ماده در اینجاست که هر ذره گرده لوئی دارای ساختار مشابه بوده اما گرده زنبور عسل از انواع مختلفی از گرده‌های بدست آمده از منابع مختلف تشکیل شده است.
هر دو شکل گرده تحت فرآیند تجزیه ترموشیمیایی موسوم به pyrolysis یا تجزیه حرارتی قرار داده و کربن خالص به شکل ذره اصلی گرده استخراج شد. سپس این کربن تا 300 درجه سلسیوس در حضور اکسیژن گرم شد و منافذی را بوجود آورد که ذخیره انرژی را در ماده امکان پذیر می‌کنند.
محققان دریافتند که گرده گیاه لوئی از گرده زنبورهای عسل در تولید آندها بهتر عمل می‌کنند. چنین الکترودهایی 10 ساعت زمان برای شارژ کامل نیاز دارند، اگرچه تنها طی نیم ساعت نیمی از شارژ آن‌ها پر می‌شود.
بررسی‌های آینده بر روی کربن بدست آمده از گرده در ساخت آندها، این مواد را با کاتدهای تجاری در ساخت باتری‌های کامل ترکیب خواهند کرد.
جزئیات این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.


منبع: ایسنا