اخبار
یکشنبه، 08 آذر 1394
 اخذ وجه نقد در مدارس ممنوع است

اخذ وجه نقد در مدارس ممنوع است

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اخذ وجه نقد در مدارس ممنوع است، گفت: برخی مدیران مدارس با بدسلیقگی به جذب کمک‌های مردمی اقدام می‌کنند.

 

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، گردهمایی رؤسای ادارات ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش کشور امروز در باشگاه فرهنگیان تهران برگزار شد.
سید رحیم میرشاه‌ولد مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در سخنانی اظهار داشت: بحث به‌کارگیری نیروهای پیش‌دبستانی، توان زیادی از ما گرفت، چرا که مصوبه در پایان مرداد ابلاغ شد و امکان هماهنگی کامل در شهریورماه وجود نداشت.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش بر اساس سند تحول باید دچار دگرگونی و تحول اساسی شود، افزود: این مطالبه مقام معظم رهبری و تکلیف قانونی ما بوده و آموزش و پرورش مصمم بر اجرای آن است و شرایط فعلی ما بستر مناسب برای اجرای تحول در آموزش و پرورش نیست.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: بحث‌هایی مانند دریافت وجه از مردم که به عنوان شکایت مطرح می‌شود منشأ سختی کار است و مدیران ناچار هستند از مردم کمک بگیرند و توصیه ما این بود که مدیران به شکل مردم مدارانه و شأن آموزش و پرورش دست نیاز به سوی مردم بلند کنند؛ اندکی از همکاران به این نکته ظریف توجه نمی‌کنند و با بدسلیقگی به سوی جذب کمک از مردم می‌روند.
وی خطاب به مدیران بازرسی عملکرد و پاسخگویی به شکایات ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها گفت: شما باید روی این روش‌ها بحث کنید و باید مدل‌هایی تعریف کنیم که مردم اطمینان داشته باشند و به اندازه نیاز مدرسه و آموزش و پرورش باشد؛ ضمن اینکه برای اولیای دانش‌آموزان توضیح داده شود و آنها در خصوص کمک‌ها توجیه شوند و مجاری قانونی آن طی شود و کمک‌های مردمی خودسرانه و بدون هماهنگی و طی مسیر غیرقانونی، خلاف است.
میرشاه‌ولد با اشاره به اینکه باید انجمن اولیا تشکیل شود و شفافیت وجه مشخص شود، گفت: باید اگر چکی مردم می‌دهند در وجه مدرسه باشد و نباید پول نقد بدهند و اگر مدیریت اصرار به دریافت کمک نقدی کند، این نقض قانون است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در تابستان امسال 70 تا 80 هزار مدرسه بررسی شده است، گفت: امروز در عمل نیاز به تحول داریم و باید اقدامات عملیاتی انجام شود؛ مدیریت آموزش و پرورش نیازمند تحولند و باید هدف‌گذاری‌های جدیدی داشته باشیم و روشن شود تعلیم و تربیت امروز به چه مدیرانی نیاز دارد و چه مراحلی باید طی شود تا یک فرد برای انجام مأموریت مدیریت خود آماده شود.
وی تصریح کرد: از جهت قوانین مشکلی نداریم و سند تحول یک سند مادر است که در همه حوزه‌ها و ساحت‌ها در آنجا صحبت شده است. باید همه به آن وفادار باشند و نظام انتصابات مدیران باید نظام قانونمند، متقن و منتهی به انتخاب افراد شایسته باشد.
میرشاه‌ولد با بیان اینکه این حق قانونی آموزش و پرورش است که برای انتصابات مدیران خود ضوابط قانونی خود را داشته باشد، گفت: بحث دیگر، نیروی انسانی آموزش و پرورش است که تا حدود زیادی در اختیار خودمان نیست.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش افزود: در تهران 82 درصد پرسنل اداره کل آموزش و پرورش، خانم‌ها هستند و در پیش‌دبستانی نیروی مرد نداریم و ما را دچار آسیب می‌کند، از سویی کسانی داریم که 18 سال سابقه خدمت دارند و در روستا خدمت می‌کنند و متقاضی انتقال هستند در حالی که در این استخدام‌ها افراد در مرکز استان به کار گرفته می‌شوند و باید این اختیار را داشته باشیم متناسب با نیروی انسانی آموزش و پرورش، نیرو جذب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: زمانی در کار گیر کرده‌ایم و ناچار شدیم از نیروهای دیگر برای معلمان استفاده کنیم که باید آسیب شناسی کنیم تا نیروی انسانی آموزش و پرورش ساماندهی شود؛ امروز عوامل تاثیرگذار در تعلیم و تربیت و در آموزش و پرورش و محیط اجتماعی فراوان است که کنترل آنها دشوار بوده و باید بحث کنیم معلم چه چیزی نیاز دارد تا موفق ظاهر شود.

منبع: فارس