اخبار
دوشنبه، 02 آذر 1394
نکات کاربردي براي امتحان

نکات کاربردي براي امتحان

 
بکار بستن نکات زير در بهينه سازي آزمون هاي درسي و دانشگاهي و آزمون هاي ورودي مفيد مي نمايد:
1. مطالعه در طول ترم تحصيلي (نه به قصد امتحان). فقط مرور مطالب، حافظه را براي پذيرش مطالعات بعدي آماده مي سازد.
2. چنانچه انسان هر روز بعد از پايان درس و مراجعه به منزل يا خوابگاه در حد نيم ساعت يا بيش تر، درس ارائه شده را مرور کند، پايداري مطالب از حافظه ي کوتاه مدت به بلند مدت خواهد چرخيد.
3. بهترين راه آماده سازي در شب قبل از امتحان، مرور و تکرار الگوهاي سازماندهي شده است.
4. در طول مطالعه، حافظه تصويري(چشمي) را فعال کنيد. کدگذاري، رمزگذاري، علامت گذاري و واژه سازي از روش هاي خوب به شمار مي آيند. براي مثال يادگيري دوره هاي پادشاهي قبل از اسلام در ايران کلمه ي «مهسا» با تکرار دو حرف آخر «مهساسا» يعني مادها، هخامنشيان، سلوکيان، اشکانيان، ساسانيان و اسلام مناسب است.
5. فراموش نکنيد معمولا 24 ساعت مانده به موعد امتحان بيش ترين يادگيري ها صورت مي گيرد. بنابراين از دغدغه ها، اضطراب ها، کارهاي غير لازم، دخالت ها، مشغوليات کاذب، رسانه ها، مجلات و ... دوري کنيد.
6. در بعضي از دروس، حريف تمريني (هماورد علمي) بسيار مناسب است. يعني با يک همکلاسي که از لحاظ روحي و درسي به هم نزديک هستيد، مطالعه را به صورت مباحثه داشته باشيد.
7. نيم ساعت قبل از برگزاري امتحان از بحث و مطالعه بپرهيزيد. جاي خلوتي بياييد و تأمل کنيد.
8. حتما از تجارب مفيد بعضي از دوستانتان در مطالعه استفاده کنيد.
9. حتي الامکان جلسه ي امتحان را با يک ذکر آرام بخش شروع کنيد. دعا آرامش است و ياد خدا آرامش بخش دلها است.
الا بذکر الله تطمئن القلوب.
10. گروهي عادت دارند وقتي برگه ي امتحان را به دست مي گيرند، نوشتن پاسخ را آغاز مي کنند. گروهي نيز اول محتاطانه به پرسش ها مي نگرند و بعد جواب مي دهند. در اين زمينه به نکات زير توجه فرماييد:
الف) ثابت شده است اگر تمام پرسش ها را با تأمل و در آغاز بخوانيد بهتر است، چون حافظه ي جست و جوگر بکار مي افتد و کم کم جواب ها را مي چيند.
ب) سعي کنيد اول به سؤالهاي ساده و آسان يا پرسش هايي که بر آن ها تسلط داريد، جواب دهيد، زيرا هم انگيزه ي شما را براي پاسخ به ديگر سؤالها بالا مي برد و هم فرصتي به حافظه مي دهد تا پاسخ پرسش هاي ديگر را جست و جو کند. سپس سؤالهاي متوسط را جواب دهيد و در نهايت به پرسش هاي مشکل و پيچيده روي آوريد.
11. حتي الامکان از ترک سريع جلسه ي امتحان خودداري کنيد. توجه داشته باشيد که زمان تعيين شده جهت پاسخ به سؤالات، حساب شده است. حتي اگر سرعت پاسخ دهي شما بالا است و فرصت امتحان از مدت زمان لازم براي شما بيشتر است، سعي کنيد سؤالات و جوابهاي خود را دوره کنيد تا به اين نکته ي شگفت انگيز برسيد که «بسياري از جوابها به اصلاح و تکميل و تغيير نياز دارند».
12. بکوشيد در جلسه ي امتحان، با ورقه و حافظه ي خود و دستي که به قلم تکيه زده و صفحه را در مي نوردد، ارتباط مثلثي برقرار سازيد و از پراکندگي حواس و مشغوليت ذهن و گرداندن چشم به اطراف خودداري کنيد تا اضطراب شما کاهش يابد.
13. بازنگري پاسخ ها بعد از پايان پاسخگويي بسيار مهم است؛ زيرا گاه پيش آمده است که افراد حتي پاسخ يک سؤال را ننوشته اند يا به دستورالعمل برگه ها توجه نکرده و با پاسخ به پرسش هاي اختياري، نمره منفي گرفته اند.
14. گاه مطالب را خوب مطالعه کرده ايم، اما متن سؤال کمي مبهم است. سعي کنيد سؤال را بفهميد و دچار قضاوت زود هنگام نشويد. زيرا «فهم پرسش، نصف جواب است».
15. تنظيم وقت در جلسه ي امتحان بسيار مهم است. با حفظ آرامش، زمان بالاي ورقه را با تعداد محتواي سؤالات تطبيق و تنظيم کنيد. اين کار در پرسش هاي تستي از سؤالهاي تشريحي راحت تر مي نمايد.
16. تمرکز و خوش خطي يکي از عوامل کاهنده ي اضطراب و ايجاد کننده ي آرامش است.

منبع: راسخون