اخبار
شنبه، 11 مهر 1394
وجود اکسیژن در هسته زمین فراتر از حد تصور

وجود اکسیژن در هسته زمین فراتر از حد تصور

بررسی جدید نشان می‌دهد که میزان بیشتری از اکسیژن نسبت به تصورات پیشین در هسته زمین وجود دارد.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، ریک رایرسون زمین شناس موسسه لاورنس لیورمور و همکاران بین المللی‌اش، یافته‌های جدیدی را در مورد هسته و جبه (گوشته) زمین با در نظر گرفتن هر دو علائم ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی آن‌ها کشف کرده‌اند. این پژوهش، بینشی برای ریشه‌های شکل گیری زمین فراهم می‌کند.
به دلیل غلظت بالای اکسیژن در هسته زمین، گروه رایرسون به این نتیجه رسیدند که زمین درست مانند خرد سیاره‌ها یا سیارک‌ها باید ماده‌ای را که بیشتر از جبه کنونی زمین اکسیده شده، به خود افزوده باشد. خرده سیاره جسمی است که از غبار، سنگ و سایر موادی که دارای اندازه‌های مختلف از چند متر گرفته تا چند صد کیلومتر هستند، تشکیل شده است.
محققان با ترکیب سنگ‌شناسی تجربی، شیمی خاک، فیزیک مواد معدنی و زلزله شناسی دریافتند که تشکیل هسته در یک اقیانوس ماگمای داغ نسبتا عمیق مایع با عمقی کمتر از 1800 کیلومتر و تحت شرایط اکسیدی بیش از حال حاضر زمین اتفاق افتاده است.
رایرسون تاکید کرد که این مدل جدید با باورهای جاری که تشکیل هسته در شرایط کاهش رخ داده، در تضاد است. درمقابل محققان دریافتند که اقیانوس ماگمای زمین به شکل اکسید آغاز شده و در طول زمان توسط تلفیق اکسیژن با هسته کاهش یافته است.
آنها دریافتند که غلظت اکسیژن موجود در هسته، بالاتر از تصورات پیشین بوده و غلظت سیلیکون کمتر از تخمین‌های قبلی است.

منبع: ایسنا